Geen tenders meer mislopen

Doet uw bedrijf mee met aanbestedingen waarbij u een SROI-verplichting heeft? Dan moet u ook mensen inzetten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om veilig te werken is een VCA-B veiligheidspas vaak een vereiste. Dit is niet voor iedereen haalbaar. Gelukkig is er een erkend alternatief. KOM regelt trainingen en examens voor het SWB veiligheidscertificaat.

98% van onze cursisten slaagt!
KOM SWB trainer in de regio Zeeland

Wat is er aan de hand?

Het vinden en behouden van goed personeel is in deze krappe markt al een hele opgave. Het is dan zonde als je een talent moet laten lopen puur en alleen omdat hij door bijvoorbeeld zijn dyslexie, taalachterstand of leerproblemen grote moeite heeft om het VCA-B examen te halen.

Of je haalt als bedrijf veel van je opdrachten uit aanbestedingen. Geregeld heb je dan een SROI-verplichting. Dat betekent dat je ook werkplekken moet bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met die focus heb je een prima installateur gevonden. Hij is 5 jaar geleden uit Syriƫ gevlucht en is net geslaagd voor zijn inburgeringscursus. Echter, zijn Nederlands is nog niet goed genoeg om een VCA-cursus te volgen.

Wat gaan we doen?

KOM zorgt er voor dat je medewerker toch met een veiligheidscertificaat op zak op pad kan. Niet met VCA-B maar met het volwaardige en door VCA geadviseerde alternatief SWB. Het voordeel van SWB is dat deelnemers het online leerprogramma op hun eigen lees- en leerniveau en in hun eigen tempo kunnen volgen. Wordt het te moeilijk dat wordt de informatie op een eenvoudiger manier uitgelegd.

Wat is het resultaat?

Je medewerker krijgt een SWB veiligheidspas en veiligheidscertificaat. Als werkgever weet je dat het behalen van een veiligheidscertificaat geen belemmering meer is om een arbeidscontract aan te gaan met een geschikte kandidaat medewerker. Als werkgever voldoet u aan de arbowet met betrekking tot het instrueren van medewerkers.

KOM in contact

Dankjewel! We hebben je bericht ontvangen
Oeps! Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier. Probeer het nog eens