Iedereen kan veilig aan de slag

Gemeenten zijn volgens de participatiewet verantwoordelijk voor iedereen die kan werken, maar daarbij wel ondersteuning nodig heeft. Ook bij het vinden van een baan. Soms wordt daarbij om een VCA-B veiligheidscertificaat gevraagd. Niet iedereen haalt het examen daarvan. Daarom bieden we een erkend alternatief aan. KOM verzorgt trainingen en examens voor het SWB veiligheidscertificaat.

98% van onze cursisten slaagt!
Erkende training veilig werken SWB deelnemer
Wat is een VCA certificaat, VCA gecertificeerd, KOM SWB trainingen

Wat is er aan de hand?

De gemeente is volgens de participatiewet verantwoordelijk voor alle mensen die kunnen werken maar daarbij wel ondersteuning nodig hebben. Denk aan mensen die onder de Wajong vallen, aan vluchtelingen die geslaagd zijn voor hun inburgering of aan burgers die door problemen in de bijstand terecht zijn gekomen. Voor sommige banen is het veiligheidscertificaat VCA-B nodig. Bijvoorbeeld voor een baan in de bouw, logistiek of techniek. Echter, niet iedereen die steun van de gemeente nodig heeft is ‘zomaar even in staat’ om dit certificaat te halen. Bijvoorbeeld door een taalachterstand, door moeite met leren, een gedrags- of aandachtsstoornis of door simpelweg faalangst. Dit mag toch geen belemmering zijn op het pad naar een passende baan?

Wat gaan we doen?

KOM zorgt er voor dat je cliënt toch met een veiligheidscertificaat op zak op pad kan. Niet met VCA-B maar met het volwaardige en door VCA geadviseerde alternatief SWB. Het voordeel van SWB is dat deelnemers het online leerprogramma op hun eigen lees- en leerniveau en in hun eigen tempo kunnen volgen. Wordt het te moeilijk dat wordt de informatie op een eenvoudiger manier uitgelegd.

Wat is het resultaat?

Je cliënt krijgt een SWB veiligheidspas en veiligheidscertificaat. Als gemeente weet je dat het behalen van een veiligheidscertificaat geen belemmering meer is om een cliënt aan een passende baan te helpen.
KOM training SWB pas, SWB certificaat, trainer SWB

KOM in contact

Dankjewel! We hebben je bericht ontvangen
Oeps! Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier. Probeer het nog eens